KÖFE hírek

2021/4

Beke Pál emléktáblájának avatása

2021. november 24-én felavatták Budapest VIII. kerületében, a Víg utca 32. szám alatt Beke Pál, a Közösségfejlesztők Egyesülete alapító tagja, 1989 -1993 között elnöke emléktábláját.
Szőnyi Endre szobrászművész alkotását Beke Pál családja állíttatta, tisztelői és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

„Az emléktábla avatása számomra a család és a hivatás kézfogása. Jó érzés, hogy ez a kettő találkozni tud.” Beke Borbála

 

Ferencváros Pro Urbe díjasa Velenczei Ágnes!

December 3-án a Kerület Napján Ferencváros Pro Urbe díját Velenczei Ágnes vehette át. Az elismerést a kerületért tett jelentős hatású, tartós aktivitásért kapják a díjazottak.

Gratulálunk!

A közösségfejlesztő szakmai identitása címmel interjút közölt Knyihár Éva közösségfejlesztővel, egyesületünk tagjával a Szociális Szemle, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék folyóirata. Az interjú elején beszél a civil szférában közösségfejlesztőként és az önkéntesség fejlesztőjeként a szféra és a szakma kihívásairól. Majd a szakmai identitásról szólva:

Mint ahogyan minden szakmában: hogyha mondjuk azt mondom, hogy én ennek a szakterületnek a képviselője vagyok, rólam is meglesz a vélemény, de magáról a szakmáról is. Tehát meggyőződésem, hogy amikor a szociális munkás szakma arra törekszik, hogy elismertebbé váljon, akkor ez is egy közös felelősség. Tehát ne csak az legyen, hogy KÉ, de aranyos, az, aki mindig mosolyog, olyan kis helyes, és lelkesítő, hanem az is mellette legyen, hogy jó szakember, a szakmáján belül tényleg ott van a szeren. Nemcsak a személyiségem, hanem a tudásom is ott marad, megragad.

Éva beszél még szakmai életútjának fontos állomásairól, a közösség és a változtatás viszonyáról, Istenkúti tapasztalatairól, sikerélményeiről. A teljes interjú elolvasható itt: https://doi.org/10.15170/SocRev.2021.14.02.07