fbpx

Parola 1991/4

Parola Folyóirat 1991/4

A turizmus, mint fejlesztő munkalehetőség

Külföldi példákat is ismerve, vitathatatlan, hogy a korszerű termelés és szolgáltatás mellett a legnagyobb gazdasági és szellemi húzóerő a turizmus. A magyar falvaknak az adottságaikból kell építkezniük, a tőkeerős beruházások kora egyelőre lejárt. A külföldi beruházók elsősorban az olcsó munkaerőt keresik, és nem érdekük a lakosság gazdagodása és kulturális fejlődése. Mindez nem jelenti azt, hogy […]

Együttműködés magyar és nyugat-európai városok között: A Testvérvérosok Világszövetségének (UTO) kezdeményezése

A Testvérvárosok Világszövetsége már régóta jelen van Magyarországon, s ennek köszönhetően már alakultak testvérkapcsolatok külföldi városokkal. Egy év óta azonban új szelek fújnak. Számos nagy- vagy kisváros csatlakozott, s a hagyományos testvérkapcsolaton túl valódi együttműködési programokra számítanak a nyugat-európai városokkal.

A Közösségi Rádiók Európai Szövetségének III. Kongresszusa

Záróközlemény

Hogyan pályázzunk?

10 jótanács pályázatok készítéséhez

Kígyós Sándor Díj

1988 óta negyedik alkalommal került sor arra, hogy korán elhúnyt barátunk ¦ a népművelőként, szobrászként és tanárként egyaránt tisztelt ¦, Kígyós Sándor emléke előtt tisztelegve átadtuk a róla elnevezett emléklapot és díjat.

Lesz-e Csallóközben közösségfejlesztés?

Csepi Zsuzsa azt szeretné, mert fantáziát lát benne. Keresi az új lehetőségeket, izgatott. Júliusban például két héten át többedmagával szinte a bősi gáton élt, tüntetett a vízlépcső ellen, szülőfalujáért és a többi kis csallóközi faluért, melyek évszázados természetes kapcsolata közé ékelődött a mintegy 20 km hosszú, 2 km széles ormótlan monstrum, a betonteknő, arra kényszerítve […]

Híradás az ICEA Világkonferenciájáról

International Community Education Association Trinidad, 1991. július 19 ¦ augusztus 2. “A közösségi művelődés egyetlen közös faluvá teszi a Földet”

Szociálpolitika kényszerpályán

Szociálpolitika kényszerpályán Szép reményünk a rendszerváltás kínjait ott fenn ¦ a napi politika szélmalomharcát víva ¦ és itt lenn ¦ a napi létfeltételek megteremtéséért küzdve ¦ érezzük igazán.

Biokultúra világútlevéllel

Biokultúra világútlevéllel

Jegyzőklub megalakulásáról

Jegyzőklub megalakulásáról Bér községben, 1991. április 19-én 23 Dél-Nógrád Megyei Község jegyzője, körjegyzője ¦ a BM Önkormányzati Főosztály, a BM Közigazgatási Intézet képviselőinek, valamint a Köztársasági Megbízott Nógrád Megyei Hivatala Vezetőjének jelenlétében ¦ létrehozta az első magyar községi jegyzőklubot.

Az egyesületek mint cél a születendő Európa számára: Nemzetközi Kollokvium. Terracina 1991. szeptmeber 28 - október 5.

Nemzetközi Kollokvium Terracina, 1991. szeptember 28 ¦ október 5. Először az egyesületekről.

Egyesített Európai Hivatal a Társadalmi Fejlődésért (CEBSD): A közöspiaci országok közösségfejlesztési szakmai szervezeteit, kutatási- és képzési

A Közösségfejlesztők Egyesülete 1991. májusától meghívott tagja a közös piaci országok közösségfejlesztési szakmai szervezeteit, kutatási- és képzési műhelyeit egyesítő Combined European Bureau for Social Development elnevezésű szervezetnek.

Lakáskörülmények és szociális munka

A saját önkormányzattal rendelkező düsseldorfi Tehodorstrasse-i lakónegyed-project és az ugyancsak saját önkormányzattal rendelkező chemnitzi Further Strasse-i lakónegyed-project elképzelései:

Betűk méretezése
Kontraszt