fbpx

Adatvédelmi irányelvek

Kezdőlap / Adatvédelmi irányelvek

A Parola társadalom és közösségfejlesztő szakmai folyóirat adatkezelési tájékoztatója

 

Kedves Támogatónk, Látogatónk!

Egyesületünk elkötelezett a hatályos jogszabályokban megfogalmazott tisztességes és átlátható adatkezelés biztosításában. 

A www.kofe.hu/parola honlap használata során az általad megadott személyes adatokat annak fenntartójaként a Közösségfejlesztők Egyesülete kezeli. 

Az adatvédelemmel kapcsolatos megkereséseket az egyesulet@kofe.hu címen várunk.

A honlap működtetéséhez és az oda érkező adatok feldolgozásához nem veszünk igénybe adatfeldolgozó, vagy más közreműködőt. Az adatokhoz csak az Egyesület választmánya által felkért kezelő tag férhet hozzá.  

Alapinformációk az adatkezelésről: 

Adományozóként a www.kofe.hu/parola honlapon keresztül támogathatod a Parola c. közösségi szerkesztésű független folyóiratot.
1% felajánlására a fenntartó szervezet (Közösségfejlesztők Egyesülete) közvetlen támogatásaként van lehetőséged. 

Az általad felajánlott támogatás a Barion Payment Zrt. által biztosított online bankkártyás fizetési felületen valósul meg.

 

A kezelt adatok köre adományozók esetében:

 Bankkártyás adományozáskor a következő adataid szükséges megadnod:

 • Családi és utónév (kötelező, becenév is megadható)
 • E-mail cím (kötelező)
 • Támogatási összeg (kötelező)
 • Támogatás gyakorisága (kötelező)
 • Település, amelyen élsz (kötelező)
 • Személyes üzenet

 

 

Adományozáskor az alább felsorolt adatkezelésekhez is hozzájárulhatsz. 

 • Hozzájárul-e az Adományozó, hogy a keresztneve megjelenjen az adományozók között a honlapon;
 • Hozzájárul-e ahhoz, hogy a KÖFE megbízásából a Parola szerkesztősége ímélben értesítse aktualitásokról, hogy a megjelenő lapszámokról is közvetlenül értesüljön.

 A felsorolt adatokat elkülönített adatbázisban tároljuk, a fenntartó Egyesület jelszóval védett zárt online felületén.  

Rendszerüzenetek:

Az alábbi rendszerüzeneteket küldjük számodra, hogy követni tudd adományod hasznosulását:

 • köszönőlevél sikeres adományozásról (rendszeres bankkártyás megbízás esetén havonta, levonást követően is),
 • új lapszám vagy füzet jelent meg,
 • közösségi esemény szervezősik a támogatóknak, 
 • technikai üzenetek (jelszóemlékeztető, rendszeres adomány módosítás, törlés)

Az adományozás során megadott adatok kezelésének célja, jogalapja, módja:

Adataid kezeléséhez való hozzájárulásod abból a célból kérjük, hogy a fenntartó szervezet fel tudja venni veled a kapcsolatot, be tudjon számolni a továbbiakban is a támogatott tevékenységről. Az adatok kezelési ideje 5 év.

Ha nem járultál hozzá, hogy publikus legyen az adományod, illetve az adataid, adataid abból a célból kezeljük, hogy az adományozási szolgáltatást végre tudjuk hajtani, amit követően max. 1,5 évig tároljuk adataid anonim módon. 

Jogaid:

Adatkezelésed okán jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból tiltakozhass a vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség (pl. például KSH, vagy egyéb állami szerv felé történő kötelező adatszolgáltatás).

Az adatkezelés időtartama után felhívást küldünk, melyben megerősítheted tájékoztatási igényed, vagy jelezheted, hogy a szolgáltatásra a továbbiakban igényt tartasz vagy nem. Amennyiben az említett felhívásra kifejezetten nem reagálsz, adataidat 30 napos határidővel töröljük.  

Egyesületünk a rögzített adataidat külföldre, vagy harmadik fél részére nem továbbítja.

A rád vonatkozó személyes adatokról kivonatot kérhetsz, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását kérheted, illetve tiltakozhatsz bizonyos személyes adatok kezelése ellen. Amennyiben ez szükséges: adataidat Microsoft Word formátumban kikérheted, illetve annak más szervezetnek való megküldését kérheted (adathordozhatóság). Az adatkezeléshez való további hozzájárulásod bármikor visszavonhatod, ez azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A felsorolt igényeidet szervezetünk a tudomásszerzéstől számított legfeljebb 30 naptári napon belül teljesíti.

Jogod van az adatkezeléshez kapcsolódó panasz benyújtására az alábbi címen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; www.naih.hu.

 

Betűk méretezése
Kontraszt