Íme az ember!: Beszélgetések az emberről

1990/2

“A könyv szerves következménye egy “embertan” elnevezésű tantárgynak, amely az Oktatáskutató Intézet Zsolnai József és Kocsis Mihály vezette kísérletének keretében próbáltatott ki, előbb a jászberényi, majd a sárospataki tanítóképző főiskolákon.

Az embertan régi rögeszmém, első körvonalai még a bakonyoszlopi olvasótáborban rajzolódtak ki, s szükségessége felől a könyvtárosoknak és pedagógusoknak rendezett olvasótáborainkban bizonyosodtam meg. Mivel tanítványaimmal is átbeszélgettük a szemesztereket, ezt a könyvet csakis beszélgetésként tudom elképzelni… Minek örülne a szerző? Ha az Olvasó otthon érezné magát ebben a könyvben. Legjobban mégis annak, ha a kedves Olvasó szereplője lenne a könyvnek, ha – mint tizenharmadik beszélgetőtárs – bekapcsolódna a diskurzusba.” (Részlet a szerző beköszöntőjéből)
Ez a könyv az akadozó humán reform szolgálatába állítható. Eredményesen használhatják leendő és gyakorló pedagógusok, teológusok, pszichológusok, középiskolások és minden érdeklődő. A kötethez Nyíri Tamás írt bevezetőt.

A könyv ára – a megrendelések számától függően: 80-130.- Ft

Megrendelhető: Oktatáskutató Intézet
Edukáció Könyvkiadó
Budapest, Pf. 427. 1395