Francia kapcsolat

1990/1

A Franciabarát Közösségek Társasága egyesület a francia-magyar kapcsolatok létrejöttét, kiépítését, gondozását segíti.
A cserék során mód nyílik arra, hogy a magyar felek megismerjék francia partnereik környezetét, munkáját, életmódját, az adott település politikai gazdasági szerveződését, s természetesen a francia felek is megismerhetik a magyarországi helyzetet, partnereik életét, munkáját. A cserék során a vendégek szinte mindig családoknál laknak, így valóban közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek.


A cserékkel elő kívánjuk segíteni a szakmai-gazdasági tapasztalatok megszerzését, a hazai települések számára hasznos ismeretek megszerzését.
Az Egyesület igyekszik magyar falvak, városok kérésére francia partnertelepülést találni, és a testvérkapcsolatok kiépítését elősegíteni. Akik ilyen igénnyel jelentkeznek, kérjük valamennyire mutassák be számunkra falujukat, városukat.
A testvérkapcsolatokat igyekszünk formalitásmentesen alakítani, ezért mindig két településen a település aktív szervezőin múlik, hogy a kapcsolatok milyen mélységig épülnek ki.
Az Egyesület kezdeményezésére a következő települések rendelkeznek francia kapcsolattál: Zalaszentlászló, Zalaszentgrót, Csurgó, Dombóvár, Bakonyszentkirály (Bakonyoszlop, Csesznek), Debrecen-Csapókert, Balassagyarmat, Jászszentlászló.

Az érdeklődők keressék
Varga Tamást a KÖZÖSSÉGSZOLGÁLAT címén:
1011 Budapest, Corvin tér 8.
Tel:135-4300