Bemutatkozik a Fiatalok a Vidékfejlesztésért Egyesület

1999/3

A Fiatal Térségfejlesztők Egyesülete (FTE) 1999 végén alakult azzal a szándékkal, hogy az egyetemről nem régen kikerült, vagy a végzéshez közel álló térségfejlesztési szemléletű szakemberek számára fórumot teremtsen


– találkozásra, eszmecserére, kapcsolatépítésre
– önképzésre, előadások, tanfolyamok szervezésére
– tanulmányutak és külföldi csoportos cserelátogatások megszervezésére.
Az egyesület tagsága jelenleg 35 fő, amihez széles, még tagsági nyilatkozatot nem tett szimpatizáns kör is kapcsolódik.
A tagok a területfejlesztés, vidékfejlesztés, területrendezés, környezet- és természetvédelem, turizmusfejlesztés, vonalas infrastruktúrafejlesztés, mezőgazdaságfejlesztés, műemlékvédelem, faluképmegújítás és térségi marketing, szociológia, politológia területén fejtenek ki tevékenységet. Munkahelyeik köre a kormányzati szervektől, egyetemi és kutatóintézetektől a fejlesztési magáncégeken keresztül a területfejlesztési tanácsokon és ügynökségeken át a Phare irodákig terjed.
Keressük hasonló szemléletű szervezetekkel a kapcsolatot Magyarországon és külföldön egyaránt. Természetes, hogy szervezetünk nyitott, mindenkit szívesen látunk találkozóinkon, melyek havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre.
Kérem, hogy a kapcsolatfelvételhez keressék Rodies Gergelyt a professione@mail.datanet.hu, vagy Kullmann Ádámot a terra95@elender.hu címen.