25 éve szól a Civil Rádió – ajánló

1999 a jubileumok éve: 30 éves a Közösségfejlesztők Egyesülete, s 25 éves a hozzá sok szálon kapcsolódó budapesti közösségi adó, a Civil Rádió. A 25 éves születésnapra a rádió a Médiatanácstól a megújulás kényszer-kihívását kapta ajándékba: nem szólhat többet az FM98-as frekvencián. A Civil Rádió azonban – az internetre költözve – továbbra is „Elérhető és átélhető!”. Ez a 25 éve használt szlogen a címe annak a tanulmánynak is, melyben Péterfi Ferenc a Civil Rádió történetét mutatja be a Civil Szemle 2018/3. számában.

A tanulmány nem csupán krónikája a Civil Rádió 25 évének (a nehézségeket sem titkolva, a hibákra is reflektálva, a jövő feladatait is felvázolva), egyben bemutatja a közösségi rádiók működését, jellemzőit és jelentőségüket a helyi nyilvánosságban, a civil társadalomban, a demokráciában. Mindezt a történetiségbe ágyazva: a nyolcvanas évektől ismerhetjük meg ezen összefüggések alakulását. A tanulmány így végül nem csak a születésnapos Civil Rádió, hanem a hazai helyi médiumok krónikája is egyben.

Az online műsort sugárzó Civil Rádió adása elérhető a honlapról (az „élő adás”-ra klikkelve), vagy okostelefonra letölthető applikációja a Play Áruház gombról, díjmentesen itt: www.civilradio.net.

Közvetítés a Szigetről
Zárás – az utolsó sugárzó nap