Szimulációs társasjáték a közösségszervezésről!

2023/1

Milyen lehetőségei vannak egy átlag állampolgárnak, ha sérül az érdeke? Játsszuk el együtt! Egy szimulációs társasjáték segítségével játszva érted meg a közösségszervezést!

Tanoburt egy csendes kisváros, de lakói komoly döntések előtt állnak.

Vajon sikerül‑e megbirkózniuk a nem mindennapi feladattal a különböző érdekek kereszttüzében?

Fel kell‑e áldozniuk történelmi értékeiket egy biztonságosabb jövő érdekében?

Nincs egyetlen jó megoldás, és a válaszok is mindig mások, attól függően, hogy éppen ki játssza pl. a helyi boltos, a régi munkástelepen élő roma asszony, a polgármester vagy épp a nagyvárosból ide költöző „gyüttment” és a többiek szerepét. Hogyan tudnak a szereplők kooperálni egymással, milyen stratégiák mentén indulnak el, kiket tudnak még mozgósítani, mennyi konfliktust vállalnak az érdekeik mentén. Ugyanakkor a szerepbe bújás és az új nézőpontokból fakadó tanulságok mindig élvezetessé és hasznossá teszik a játékot minden résztvevő számára!

A játék célja: eltérő társadalmi attitűdök, helyzetek, interakciók megismerése, demokratikus eszközök és lehetőségek megismerése, a közösségszervezés lépéseinek feltárása, érdekérvényesítő képességek fejlesztése, csoportalakítás első lépéseinek megismerése.

Kiknek ajánljuk?

11–16 fős csoportot várunk, akik előbb szívesen kipróbálnák egy szimulációban, hogy a közösségszervezés eszközei hogyan működhetnek egy valós probléma megoldása során, hogy azután a mindennapokban is könnyebb legyen alkalmazni ezeket az eszközöket!

A játék körülbelül 3–3,5 órát vesz igénybe, és szükség van egy olyan tágasabb teremre, ahol a csoport zavartalanul dolgozhat.

Semmiféle előképzettség vagy tárgyi tudás nem szükséges a játékban való részvételhez, csak nyitottság és kíváncsiság, szándék a problémákon való változtatásra.

Trénereink minden szükséges tudnivalót átadnak és gondoskodnak róla, hogy az esemény élvezetes és élményszerű legyen mindenki számára.

Alsó korhatár: 16 év.

A szimulációt a Civil Kollégium Alapítvány térítésmentesen kínálja fel civil csoportok számára, de köszönettel vesszük, ha adománnyal tudjátok támogatni a munkánk folytatását.

Egy alkalom költsége számunkra 60–80.000 Ft.

Jelentkezz csoportoddal, ha szeretnéd megértetni tagjaiddal, szimpatizánsaiddal a közösségszervezés módszereit, a nyomásgyakorlás eszközeit!

Ha érdeklődtök a lehetőség iránt, vagy kérdéseitek vannak, várjuk megkereséseteket az alábbi elérhetőségeken:

baranyi.ildiko@cka.hu kepzes@cka.hu

A társasjáték az Erasmus+ projekt keretében valósult meg.