Az Önkéntes Szektor Televíziója Európában

1996/1

Április 4-től kezdődően az Önkéntes Szektor Televíziójának a műsora a BBC 2 csatornán az egész európai kontinensen, Kelet- és Nyugat-Európa harmincegy országában fogható lesz.

Az Önkéntes Szektor Televíziója a nemrégiben a BBC 2-höz került The Learning Zone (“Oktatási Övezet”) keretében sugároz, ezzel is növelvén a csatorna vonzerejét és nagyobb nézettségét. Havi műsorának hetenként történő megismétlése lehetővé teszi, hogy az európai nézőknek minden hónapban legalább négy lehetőségük legyen a műsor felvételére. Az adásra minden csütörtökön reggel, közép-európai idő szerint 6 és 7 óra között kerül sor.

Sarah Payton, a VSTV sorozat-szerkesztője így nyilatkozott: “Boldogok vagyunk, hogy a VSTV egész Európában sugározni fogja adásait. A VSTV lehetőséget nyújt arra, hogy Svédországtól Szlovéniáig az önkéntes és nemkormányzati szervezetekkel dolgozó emberek megismerjék az Egyesült Királyság közösségi és önkéntes csoportjainak munkáját, és kapcsolatba lépjenek velük.”

A VSTV széles skálán foglalkozik olyan témákkal, amelyek számot tarthatnak az önkéntes és közösségi szervezetek érdeklődésére. Legutóbbi riportjai például a következő témákat érintették: alulról szerveződő mozgalom a mozgássérült emberek jogaiért, hozzáférés az Internethez nézetek az önkéntességről, videofilm- és könyvszemle, a fiatalok és a politika, szerkezetváltás az önkormányzatoknál.

További információ Sarah Payton-tól kérhető a 44.171.637.47.47-es telefonszámon.