fbpx

Szakmai programjaink

KÖZÖSSÉG KONFERENCIA

A szakma hazai alapítóinak emlékére évről-évre (2002 óta) szakmai eseményt szervezünk, ahol rátekintünk a közösségek állapotára. Hazai és nemzetközi trendeket elemzünk, példákkal és elméletekkel ismerkedünk, azonosítjuk a közösségek aktuális kihívásait, a szakma válaszait.

A 2020-as Közösség Konferencia Programfüzete ide kattintva érhető el!

NYÁRI EGYETEM A KÖZÖSSÉGI RÉSZVÉTEL FEJLESZTÉSÉÉRT

Közösségekkel sok szakma foglalkozik, dolgozik. Van, ahol fókuszban van és van, ahol egyszerűen elkerülhetetlen a közösségi munka. Ezzel a laza, de szakmailag magas színvonalú eseményünkkel olyan közös alkalmat szerettünk volna rendszeresíteni, amelyben a közösségekkel foglalkozó szakemberek, közösségi vezetők, vagy a téma iránt érdeklődők együtt tudnak gondolkodni, tanulni, kapcsolatot és akár barátságokat köthetnek. A Nyári Egyetem nyitott és mára hagyományosnak mondható szakmai és családi esemény július utolsó hetében, Kunbábonyban (2004 óta).

Az Állampolgári Részvétel Hetéhez kapcsolódó, 2005 óta megjelenő riport célja, hogy képet adjon arról, állampolgárként mekkora bizalommal – vagy éppen bizalmatlansággal – viszonyulunk fontos köz- és politikai intézményeinkhez.  A kérdőív a civil- nonprofit szervezetek, a rendőrség, az egyházak, az önkormányzatok, az igazságszolgáltatás, a parlament, és politikusaink viszonylatában méri a válaszadók elégedettségét.

Zuglói Energiaközösségi Akciók
(2019  – 2022) 

A Zuglói Energiaközösségi Akciók európai projekt célja, hogy a települési energiagazdálkodási célkiűzéseket az érintett szereplőket, vagyis a lakosságot, helyi cégeket bevonva valósítsa meg.

Ennek keretében három pilotprojekt valósul meg Zuglóban, a helyi lakosság, civil szervezetek, közösségek, cégek és az Önkormányzat együttműködésében:

  • A Mérjünk együtt! névre hallgató intézményi energiamonitoring programban az önkormányzati működtetésű intézmények egységes energiafogyasztás-mérése zajlik
  • A Zöldüljünk együtt! projekt a kerületi, zöld témák mentén aktívvá, felelőssé válni kívánó lakosok tematikus közösségépítését segíti elő
  • A Zuglói Ökotérkép pedig egy olyan, online formában elérhető térkép lesz, mely a zöld, tudatos, alacsonyabb karbonkibocsátással járó életmódhoz ad tippeket, tanácsokat, információkat

A három pilot projektet olyan események kísérik, melyek a helyi közösségek megerősítését, a lakosság zöld(ebb) életmódra való átállását, valamint a zuglói civil szervezetek és cégek együttműködését segítik elő.

Betűk méretezése
Kontraszt