fbpx

Civil társadalom fejlesztése – Szakmai programok

A közösségfejlesztés és a Közösségfejlesztők Egyesülete a hazai civil társadalom szervezéséhez egyrészt az informális helyi társulások, közösségek fejlesztésével, másrészt a formális civil szervezetek létrejöttének támogatásával, munkájának segítésével és fejlesztésével járul hozzá.

Hiszünk abban, hogy a nem-formális helyi szerveződések, közösségek, akciók legalább olyan fontos építőelemei egy erősebb civil társadalomnak, mint a formális szervezetek. Munkánk jelentős része nem-formális közösségek kialakítására, megerősítésére, képzésére, képessé tételére irányul. Kollégáink az ország számtalan településén, nagyobb városok településrészein végeztek és végeznek ilyen jellegű terepmunkát. A folyamatosan végzett fejlesztő munka mellett fontosnak tartjuk a közvélemény figyelmének felhívására alkalmas kampány jellegű akciókat is, ezért minden évben aktív szerepet vállalunk az Állampolgári Részvétel Hetének szervezésében és lebonyolításában, illetve hírek, információk közvetítésével igyekszünk segíteni az ország különböző területein dolgozó szervezetek munkáját.

Egyesületünk szoros együttműködésben dolgozik a Civil Kollégium Alapítvánnyal, a hazai állampolgári és demokráciafejlesztés egyik élenjáró szervezetével.

További részleteket ld. a Háttéranyagban.