fbpx

Közösségi munkával a szegénység ellen – Szakmai támogatás

Szolgáltatások:

  • Szakmai műhelyek szervezése, programjának összeállítása a téma iránt érdeklődő, a tanulni vágyó szakemberek és döntéshozók számára.

  • Képzések megvalósítása azon szakemberek számára, akik a szegénységben, mélyszegénységben élő emberekkel, közösségekkel dolgoznak, és a munkájuk során fókuszálnak a közösségi megoldásokra. A szakemberek mellett a helyi közösségeknek is kínálunk képzéseket, hogy képessé váljanak a problémáik közösségi alapú megközelítésére, csökkenjen az előítélet, nőjön a befogadás és az elfogadás a települési közösségekben. Szervezetünknek 8 engedéllyel rendelkező képzési programja van, amelyek között található a szakembereknek és a helyi embereknek szóló egyaránt. E mellett igény esetén új képzési programok kidolgozására is lehetőség van.

  • Olyan programok és projektek tervezésének segítése, amely a szegénység mélyülésére, újratermelődésére közösségi megoldásokat keres.

  • Közösségfejlesztő szakemberek biztosítása akár a programok tervezéséhez, akár helyi szakemberek mentorálásához, akár a helyi közösségek támogatásához.

  • Szakmaközi, intézményközi együttműködések kialakítása, amely maga is egy fejlesztési folyamat eredményeképpen jön létre.

  • Közösségfejlesztési folyamatok tervezése és vezetése a helyi közösségekkel.

Modellkísérletek  bemutatása:

Összegyűjteni, tartalmilag és módszertanilag elemezni, bemutatni olyan jó gyakorlatokat, melyeket maga a szervezet, tagszervezetei, pártoló köre már megvalósított, vagy ilyen kezdeményezésekről a szakmai hálózatokon keresztül tudomása van.

 

Kezdeményezések:

A meglévő hálózatokhoz kapcsolódva „munkamegosztás” kezdeményezése több dimenzióban : képzések, területi szakemberhálózatok, közös szakmai/szakmaközi ajánlások, „könyvtárak”.