fbpx

Szakmai referenciáink

„TETŐ AZ EGYÜTTLÉT FELETT”

(1999-2000)

Roma közösségi házak vezetőinek és önkénteseinek felkészítése. A közösségfejlesztés konkrétan arra irányul, hogy a roma közösségek felismerjék, mit akarnak és a cél eléréséért vállaljanak felelősséget, kockázatot, fektessenek be energiát, tanuljanak és működjenek együtt a társadalommal. Az így megvalósított saját célok vezetnek az önszerveződéshez, a modernizációhoz és a demokráciához.

HELYI CSELEKVÉS PROGRAM

(1999-2001)

Országos kisadomány programmal a helyi kezdeményezések szakmai és pénzügyi támogatására. Helyi ötlet és erőfeszítés támogatása pénzzel, képzéssel és külső kapcsolatok építésével.

TELEPÜLÉSI
EGÉSZSÉGTERVEK

„Fejleszteni kell a csoportok, szervezetek, közösségek készségét és lehetőségeit arra, hogy az egészséget meghatározó tényezőket pozitívan befolyásolják. Az egészségmegőrzési lehetőségek javítása nevelést, képzést, forrásokat igényel.” Dzsakartai Nyilatkozat – részletek

SZENIOR SZOMSZÉDSÁGI ÖNKÉNTES PROGRAMOK

(2011, 2014, 2018)

Újbuda 60+ Szomszédsági önkéntesség (XI. kerület), Szépkorúak a hegyvidékért (XII. kerület)

KÖZÖSSÉGI FELZÁRKÓZTATÁS A MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐK INTEGRÁCIÓJÁÉRT

(2010-2014)

Közösségi kezdeményezéseket támogató módszertani szervezet kiépítése, a helyi – kistérségi kiterjedtségű projektek, helyi beavatkozások megvalósításának támogatása. Fontos eleme a tervezett programnak a szakmai együttműködések során felgyülemlett tapasztalatok összegzése, módszertani útmutatók fejlesztése és szakmapolitikai ajánlások megfogalmazása.

FIATALOKKAL A RASSZIZMUS ELLEN

(2006)

Érzékenyítő tréningek és helyi ötletek kidolgozása tizenéves korosztállyal. Majd a valóban elszánt projektötlet-gazdák támogatása a megvalósításban.

SZAKPOLITIKAI AJÁNLÁSOK KÉSZÍTÉSE

(folyamatos)

Vidékfejlesztés, állampolgári részvétel fejlesztése, mélyszegénységben élők felzárkóztatása, közösségi kezdeményezések támogatása, önkéntesség fejlesztése, közösségi szolgáltatások kialakítása etc.

NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

(folyamatos)

ICEA – Take Your Caffee, build your future; East-East Partnership; EuCDN-;  Via Foundation –

KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS MAGYARORSZÁG TELEPÜLÉSEIN

(folyamatos)

A közösségfejlesztés szaktevékenységének középpontjában a települési-, településrészi közösségek állnak. Azok az emberek, akik közel laknak egymásnak és magunkban hordozzák a közös cselekvés esélyét. Őket szervezzük, képezzük, támogatjuk.

KÖZÖSSÉGI GAZDASÁGFEJLESZTÉS KÖZÖSSÉGBEN 

(folyamatos)

A közösségfejlesztés potenciálisan a helyi munkahelyteremtés szellemi infrastruktúrájába tartozhat Magyarországon és közép- és a kelet-európai régióban. Ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben élők sikerre vihessék elképzeléseiket, összehangolt segítségre van szükségük. E segítségnek egyik lényeges eleme a közösségfejlesztés.