fbpx

Visszajátszás – újraírás projekt

Akcióink és tapasztalataink: 

Az alábbi formákban és keretek között dolgoztunk. A projektben ezek egymásra épülő, egymást erősítő lépések voltak, ám minden elem önmagában is alkalmazható. 

Az első: a pozitív élmény, ami mozgásba hoz.

 

Ismerkedés: 

A történetmesélés – ráhangolódás 

Kóstoló – saját élmény

Az általunk használt művészeti eszközök a személyes történetek elmesélésére épülnek, ehhez a személyes történetmesélés megélésére hívtuk az érdeklődőket: Történeteink Órája online formában (5-6fő/csoport) és Kóstolóra a playback-színház eszközeivel való személyes ismerkedésre

 

Képzések

alapozó képzés – ismerkedés a művészeti eszközökkel 

alkalmazott eszközök képzés – playback-színházi eszközöket ismerőknek 

Akik a kóstolás után a használat iránt is érdeklődtek, számukra képzéseket tartottunk. Az alapozó képzésen megismerték, kipróbálták az összművészeti eszköztár elemeit, majd erre építve ezek közösségi alkalmazási formáit, a művészeti ágak trénereinek vezetésével.

 

 

Gyakorlás, terepi tapasztalatok 

gyakorlás,  alkalmazás a résztvevőknek – kóstoló új közösségek számára 

A tanultakat a képzést követően, tréneri támogatással, kipróbáltuk. Elvittük közösségekbe –együtt, majd egyéni kezdeményezések révén több résztvevő saját szakmai területén is kipróbálta, megmutatta. Ezzel terepi tapasztalatokat szereztünk a résztvevők által. A művészeti eszközök alkalmazását  így többféle szakmai közösség  is megismerhette saját élményen keresztül.

 

Alkalmazás:

Nagy események  – összművészeti alkalmazás, „kóstoló” új szakembereknek

Az összművészeti formát több szakmai körben is megismertettük. Nagy létszámú (40-60 fő) eseményen is alkalmaztuk. A projektben az eredmények terjesztésére használtuk. Ugyanilyen résztvevői létszám esetében – más céllal is alkalmazható. 

 

Szellemi termékek – élménymegosztás, érdeklődés felkeltés

Alkossunk közösségben e-kiadvány 

A folyamat során a résztvevők által alkotott verseket, képeket mutatjuk be az érdeklődőknek ebben a kiadványban. A füzet képei újra-alkotott formában jelennek meg. A képek mellett megosztottunk néhány élményt is az alkotás folyamatáról. Az olvasó számára egyéni kapcsolódásra is kínálunk benne ötleteket, kipróbálásra gyakorlatokat. 

Visszajátszás újraírás – Alkossunk közösségben – film, amelyben a trénerek és résztvevők mesélnek a művészeti eszközök közösségi alkalmazásáról és azok hatásairól. Ezzel tesszük hozzáférhetővé az érdeklődőknek. Neked is, ha szeretnéd megismerni és/vagy közösségben alkalmazni az összművészeti eszköztárat (elemeit).  

Ha Te is megismerkednél ezekkel a művészeti eszközökkel és/vagy közösségednek is szeretnéd ezt az élményt megteremteni, írj! Szendrei Andrea szendrei.andrea@kofe.hu

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjában valósul meg.
A fenti leírásban foglaltak a Közösségfejlesztők Egyesülete véleményét tükrözik.
Az Európai Bizottság sem a megosztott tartalomért, sem annak felhasználásáért nem felelős.