Fõ tartalom

EFOP-5.2.2_Közösség alapú szolgáltatások

A számok

A kedvezményezett neve: Közösségfejlesztők Egyesülete

A projekt címe: Közösség alapú szolgáltatások fejlesztése és a szakellátással való összekapcsolása kistelepüléseken

A szerződött támogatás összege: 48 525 290 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. január 31.  

Projektazonosító száma: EFOP-5.2.2-17-2017-00011

 

Egyesületünk közel 30 éves szakmai múltra tekint vissza.

Országos szakmai szervezetként közel 70 egyéni és 15 szervezeti tagot tartunk számon. Jelen projektben lehetőséget kaptunk arra, hogy – a munka adta feladatokhoz arányosan – viszonylag nagyszámú szakmai stábot állítsunk munkába. Ennek köszönhetően a csapat a következőképpen állt fel

Közösségek szolgálatában – ez a nem-hivatalos neve annak a munkának, amelyre két évre szerződtünk.

Szakmai blog – így neveztük el azt a formát, amelyben nagyjából heti rendszerességgel erről a munkáról honlapunkon hírt adunk.

 

Egyesületünk, országos szervezetként a helyi szintű fejlesztési folyamatok során is egyre inkább érzékelte a társadalom működését befolyásoló strukturális problémákat az ország elmaradottabb területein. A fokozódó szakmai figyelem eredményeként döntöttünk úgy, hogy telephelyet létesítünk Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén.

Magyarországon a vidéki térségekben ott a legsúlyosabb az intézmények, szakemberek, szolgáltatások hiánya, ahol az esélyegyenlőtlenségek enyhítéséhez a legtöbb segítségre lenne szükség. A szakemberek hiánya miatt a térségekben dolgozó szakemberek nagyon leterheltek. A szolgáltató intézményrendszer forráshiányos, gyenge, változó jogszabályi és finanszírozási viszonyok között küzd a túlélésért.