fbpx

Prága 1. – Recovery College módszertan képzésünk (2022 június)

Molnár Aranka

Egy út s néhány nap, amire mindannyian vártunk, izgatottan készültün, nyitottan és számos kérdéssel a tarsolyunkban. Vártuk, hogy ott lehessünk, hogy magunkról s a munkánkról mesélhessünk, s megismerhessük a Recovery College módszertant és a partnerszervezetek tapasztalatait.

A képzés első színhelye cseh szervezet Mentális Egészség Központja volt, ahol a rogramban résztvevő lengyel és cseh kollégákkal személyesen is találkozhattunk és megismerkedtünk. A játékos névmemorizálást segítő bemutatkozást követően, egy igazán izgalmas csoportmunka keretében dolgozhattunk együtt a jelen lévő külföldi partnereinkkel, melynek során egymás terepmunkáját ismertük meg mélyebben. A prezentálásra a projektekből Tündérmese kerekedett, beépítve három fontos szereplőt, momentumot: Álom-Sárkány-Varázsló.
A közös munka nem csak a szakmai tapasztalatcserét tette lehetővé, hanem a személyes kapcsolatok építését is. Csodálatos tapasztalat volt számunkra, ahogy a szervező CMHCD csapata a nyelvi korlátok és nehézségek figyelembe vételével szervezte a közös munkát és időtöltést.