fbpx

Hogyan lehetnénk egyszerre két helyen?

Hogyan lehetnénk egyszerre két helyen?

Ezzel én sokszor küzdök a hétköznapokban is. A Nyári Egyetem első évtizedében minden résztvevőnek meg kellett ezzel küzdenie, mivel 3 néha 4 párhuzamos program is zajlott. Egyet választva a többiről lemaradtunk. Persze nem ennek a feszültségnek az oldására született, de ezen is segített az, hogy Huszerl Józsi és a maga köré gyűjtött csapat felvételeket készített. Lehetőséget teremtett a távolból is résztvenni azoknak, akik nem tudtak velünk lenni.
2008-2015 között dolgozott ezen a legnagyobb stáb. Írásos jegyzetek készültek minden előadásról, műhelyről. Az előadók videóriportban foglalták össze legfontosabb üzeneteiket. Az élő közvetítés révén otthonról is részt vehettek az érdeklődők a nagysátor eseményein.
Huszerl Jószi és Velenczei Ági voltak ennek a tartó oszlopai, motorjai. Lilling Tamás, Sályi Zoli és Ollé Tamás filmes és technikai profizmusukat adták. Sok felnövekvő fiatal próbálhatta ki magát ezekben a tevékenységekben, állhatott a kamera mögé az ő szárnyaik alatt.
Egy alkalommal, a vidéki közösségi rádiós csapat a CIRMI, Civil Rádió Miskolc stábjával, miskolci fiatalokkal is „kitelepültünk” az eseményre. Jó buli volt. A fák között, egy sátorral védett helyen épült fel a stúdió. Rádiós ifjaink a hangulatról, a kunbábonyi életérzésről tudósítottak és szakmai témákban is megszólítottuk a résztvevőket, élőadásban.
Jó lenne archívumként is megőrizni ezeket a közvetítéseket, jegyzeteket, riportokat, ám ez még csak egy vágy. A csinálás közben szerzett sok-sok élmény, tanulás azonban így is velük, velünk marad és az a jóérzés és büszkeség, hogy sokan tettünk, tettek a Nyári Egyetem komoly szakmai munkájának nyilvánosságáért.