fbpx

Közösségek szolgálatában kistelepüléseken – szakmai blog

Közösségek szolgálatában – ez a nem-hivatalos neve annak a munkának, amelyre két évre szerződtünk.

Szakmai blog – így neveztük el azt a formát, amelyben nagyjából heti rendszerességgel erről a munkáról honlapunkon hírt adunk.

A közösségfejlesztés erőssége, hogy az érdeklődők sok irodalmat találnak hozzá az interneten (leginkább ezen az oldalon) – elméleti és gyakorlati anyagokat, esettanulmányokat… Ezek azonban sokszor ijesztő terjedelműek és tudományos stílusúak. A szakmai blogban arra teszünk kísérletet, hogy egy közösségfejlesztő szakmai munkát rövid bejegyzésekben közvetítsünk. Jelen időben. Közvetlen stílusban. Megosztva az olvasókkal a dilemmáinkat és felismeréseinket, megindokolva választásainkat – megválaszolva az alapkérdést: mitől lesz közösségi egy beavatkozás.

Valljuk, hogy a közösségfejlesztés egy tanulási folyamat is egyben. Aki érdeklődik a közösségfejlesztés iránt és tanulni szeretne, szakmai blogunk olvasásával e közös tanulás részesévé válik.

Az első bejegyzésekből megismerheti a pályázatot, munkánk keretét. Ezek még kicsit hivatalos és múlt idejű leírások, de szükségesek a további, könnyedebb stílusú, jelen idejű bejegyzések megértéséhez.

Betűk méretezése
Kontraszt