fbpx

Kitekintés IX.: Kistelepülések hagyományai a közösségek szolgálatában – Vas megyében

Júniusi tanulmányutunk állomásait Vas megyei közösségfejlesztő kollégánk, Pósfay Péter ajánlotta. Olyan programot állítottunk össze, mely a kulturális – közösségi – civil hagyományok újraélesztését és kibontását állította a fókuszba, kistelepüléseken.

Szombathely közvetlen és kicsit távolabbi környékén Gencsapátiban a Gencsi Hagyományőrző Egyesület, Herényben a Herényi Kulturális és Sport Egyesület, Nádasdon az Együtt Nádasdért Egyesület, Oszkón a Hegypásztor Kör vendégei voltunk, az ő jó gyakorlataikat szerettük volna személyesen és bővebben is megismerni. Hiszen azt biztosan tudtuk, hogy fejlesztő tevékenységüket a helyi erőforrások azonosítására, kibontására építik; partnerként működnek együtt a helyi lakosokkal, szervezetekkel, intézményekkel, önkormányzattal és más szereplőkkel; térségi együttműködésben, hálózati kapcsolatokban is gondolkodnak és működnek; a helyi közösség számára és bevonásával, a településfejlesztő tevékenységhez szervesen kapcsolódva működtetnek közösségi tereket; a helyi nyilvánosságot és a helyi identitást erősítik. Azt szerettük volna megmutatni a részt vevő szakembereknek, mit jelent mindez a gyakorlatban.

Tanulmányút: Kulturális-közösségi-civil hagyományok újraélesztése és kibontakoztatása kistelepüléseken (Gencsapáti, Herény, Nádasd, Oszkó 2019.06.17-18.)

Betűk méretezése
Kontraszt