fbpx

A stáb és a nemzetközi társak

Egyesületünk közel 30 éves szakmai múltra tekint vissza.

Országos szakmai szervezetként közel 70 egyéni és 15 szervezeti tagot tartunk számon. Jelen projektben lehetőséget kaptunk arra, hogy – a munka adta feladatokhoz arányosan – viszonylag nagyszámú szakmai stábot állítsunk munkába. Ennek köszönhetően a csapat a következőképpen állt fel

A projekt emellett lehetőséget adott arra is, hogy (legalább) 4 különböző külföldi szervezettel együtt, közösen gondolkodjunk az általunk fontosnak tartott kérdésről. Így jött létre egy eléggé színesnek tekinthető nemzetközi együttműködés az alábbi szervezetek részvételével:

Székelyföldi Közösségfejlesztők Egyesülete (Románia): Tevékenységeik között említhető, hogy a székelyföldi civil élet szervezése mellett, számos helyi, közösségi alapú stratégiák kidolgozásában vettek részt települések (30) és kistérségek (10) szintjén, a helyi szereplőkkel szoros együttműködésben.

Social Reform Foundation (Szlovákia): Tevékenységük keretében alapvetően a szociális szolgáltatásokra fókuszálnak, azon belül is kiemelt figyelmet fordítanak az idősellátásra, korai fejlesztésre és a fogyatékkal élőkre. Utóbbi kapcsán és az állami intézménytelenítési - férőhelykiváltási folyamat keretében, közösségi alapú megoldásokkal igyekeznek segíteni az érintettek önálló életlehetőségeit.

Bürgerstiftung Barnim Uckermark (Németország): Közösségi alapítványként helyi összefogás mellett, helyi ügyekre – problémákra reagálva és a helyi erőforrásokra támaszkodva tevékenykedik Eberswalde városa és a hozzá kapcsolódó 2 további járás területén.

Ring Österreichischer Bildungswerke (Ausztria): Más osztrák szervezetekkel közösen az egyik fenntartója az osztrák Felnőttképzési Intézetnek. Alapvetően községekben, városrészi szomszédságokban végeznek kulturális és képzési tevékenységet.