fbpx

Helyi (erő)forrásaink, avagy bemutatkoznak a kutatói műhely tagjai

A kutatás kapcsán már többször tettünk arra utalást, hogy néhány helyi szakember is aktívan bekapcsolódott a projekt ezen szeletébe (is). A részvételi alapú kutatásnak feltétele is ez a típusú munkamód – de persze esetünkben a helyzethez kerestük a módszert és nem fordítva. A kutatói műhely tagjai helyben élő és helyben dolgozó szakemberek is egyszerre – amely párosításból a helybeliségük ad egy olyan többletet a kutatói munkának, amelynek köszönhetően esély teremtődik arra, hogy feltett kérdéseink valódi és helyben érvényes válaszokat (később pedig konkrét cselekvéseket) hoznak majd.

            A közösségi munkamódunk sajátosságaként a helyi csapat ugyanolyan értékes – ha nem értékesebb – tagja a közös gondolkodásnak, amelynek nemcsak végrehajtói, hanem alakítói is egyben. A közös munka során születő felismeréseik, kérdéseik sokszor a projektstábunk találkozóinak témái is – így ha térben és időben egy picit el is tolva, mégis közös csapatként gondolkodunk.

Ebből kifolyólag pedig - ha minket, valamint külföldi partnereinket, mint fontos társainkat a folyamat során már megismerhettetek rövid bemutatkozó írásainkban – itt az ideje annak, hogy a helyi kutatói műhely tagjai is lehetőséget kapjanak egy személyes antréra.

Betűk méretezése
Kontraszt