fbpx

A projektről

Nagy Éva

A Közösségfejlesztők Egyesülete az „Open to your communities” c. Erasmus+ projektben egy cseh és egy lengyel szervezettel partnerségben arra keresi a válaszokat, hogy a közszolgáltatásoknak, a közintézményeknek milyen gyakorlati lehetőségeik vannak a közösségi alapú megoldások alkalmazásában, illetve a településen élők, valamint a szolgáltatások igénybe vevői hogyan válhatnak tényleges partnerekké, illetve a  a helyi szolgáltatások működtetésének alakítóivá.

A mentális betegséggel élők segítésére, kulturális szolgáltatásokar, illetve az idősellátásra fókszáló nemzeti projektek, fejlesztési folyamatok eredményeinek, tapasztalatainak szintetizálásával a projekt végére elkészül egy felnőttképzési tréningprogram, illetve módszertan, mely egyfelől a helyi projektszervezetek számára kínál további tudást, másfelől a közösségi alapú megközelítés iránt érdeklődő szakemberek, közszolgáltatók számára nyújt segítséget működésük átgondolásához, új alapokra helyezéséhez, átalakításához. 

A Közösségfejlesztők Egyesületének hazai partnere a projektben a Szatmári Kistérségi Alapszolgáltatási Központ Nagyecsed. A projekt első szakaszában megvalósuló közös munka eredményeként 2022 végéig elkészül egy esettanulmány arról a folyamatról, amely Nagyecseden zajlik, illetve egy cselekvési terv az intézmény idősek nappali ellátásának vonatkozásában, melyben meghatározzuk a szolgáltatás közösségi alapú szervezeti átalakításának irányait, lépéseit.