fbpx

Ikonikus helyszínek, ülőalkalmatosságok és dekor a Nyári Egyetemeken – A Kertben

Ikonikus helyszínek, ülőalkalmatosságok és dekor a Nyári Egyetemeken – A Kertben

Mindig is színes-kedves elemei voltak a programoknak a különféle formájú sátor-helyszínek, napvitorlák, függőágyak, hinták, amik a Civil Kollégium ligetes kertjében elszórva helyezkedtek el. A képen a beszélgetőkör hátterében például a „Dóm” látható, ami filmvetítéseknek és intim, szűkebb körű beszélgetéseknek, műhelyeknek adott teret. És ott van még az a nagy „cirkuszi sátor" is, ami árnyat tart és jól szellőzik, és nagyon sokan elférünk benne – ezért is ez lett a plenáris előadások helyszíne.
Nem hagyhatom szó nélkül a felújított mid-century style (retro) foteleket, a fémvázas és műanyag szék-retteneteket se. Annak idején nem értettük, miért megy vetélkedés ezek elfoglalásáért, amikor a szalmazsákokon sokkal kényelmesebb ülés esik. Csak követni kell @Péterfi Feri szakszerű tutoriálját, amit soha nem mulaszt el bemutatni.
Azóta eltelt pár év, és már mi – akkori fiatalok – is örülünk, ha nem lábunkat magunk alá húzva kell végigülnünk egy-egy hosszabbra nyúló beszélgetést…
Én imádtam Theisz Angéla textilműhelyének művészi alkotásait, és nagyon büszke voltam, amikor az Anyahajó Anyaközpont horgolóköre által készített madárfészkeket, bikiniket, óriás-színes pókhálókat az ottani fákra is felgerillázhattam egy szezon idejére.
Mind örültünk/ örülünk a fákra párosával és szingli módban kikötözött függőágyaknak, amikben előszeretettel bohóckodnak-vadulnak a gyerek-vendégek és sziesztáznak-frakcióznak a közösségi életben kissé megfáradt kollégák.
Kustár Blanka