Fõ tartalom

A helyi kontextustól némiképp átitatódva kezdődik másnap a vacsoráig tartó műhelysorozat. A nap a tényleges szakmai elmélyülésé. 4 témát járunk körül közösen – úgy, mint a stratégiaalkotás vagy épp az etnikai törésvonalak a térségben.

Témánkét haladva, a gyors és tömör helyzetkép felvázolását követően 3 ország relevánsnak érzett jó gyakorlatai kerülnek bemutatásra, majd végül néhány vitaindító kérdés mentén közösen megindulunk a felszín alá. Izgalmas párbeszéd bontakozik ki az integráció – befogadás (inclusion) narratíva különbségén, a szegénység kultúrájának tulajdonképpeni létezésén, vagy éppen hogy a járás vagy a mikrotérség jelenti-e a stratégiaalkotás területi alapegységét Észak-Abaújban. A nap végén szellemileg eléggé kimerülten, de annál jobban inspirálódva fogyasztjuk el a közös vacsorát, ami után még gyorsan kiválasztásra kerülnek a megírandó esettanulmányok is – országonként egy jó gyakorlatot bemutatva, alaposan körbejárva.

Szakmai műhelymunka (nemzetközi): tereplátogatás és kapcsolatépítés a külföldi partnereink és a térségi szakemberek között (Boldogkőújfalu, Abaújkér, Fony), jó gyakorlatok közös feldolgozása (Telkibánya 2019.03.19-22.)