Fõ tartalom

A stáb hatékony együttműködése és a személyes jól-létek mindig fontos szempontja volt a munkának, a mérés – értékelés munkának is ez volt az egyik témája, de a stábalkalmakon is időről időre téma volt: ki hogy van most, illetve ki hogy van most a projektben. Eredményként értékeljük, hogy harmonikusabbá vált a stáb együttműködése és légköre, és rugalmasabbá a munkamegosztás.

A projekt elején sok időt fordítottunk annak tisztázására, hogy kihez mi tartozik, milyen szervezeti felépítésben, és próbáltuk is ehhez tartani magunkat. A kezdeti erős „lehatárolási” igényhez képest a munkamegosztás idővel rugalmasabbá vált abban is, hogy a szakmai egyeztetés általában a stábalkalmakon zajlott, a megvalósításban pedig a „kinek a feladata” mellett a feladatvállalás és ráérés is szervező szemponttá vált.

Átbeszélendő témának tartjuk a szakmai tevékenységek rugalmasságát is. Egyértelműen látszik és ez szakmailag is indokolt, hogy változik a tevékenységek tartalma, időzítése – feszültséget okozhat azonban, ha ez nincs kimondva, és nincsenek a „végső” mérföldkövek lefektetve. Ide tartozhat annak a kérdésnek a tisztázása is, hogy mi a fontos, és mire fordítjuk a személyes kapacitásainkat.