Fõ tartalom

 
Ez évi Közösség konferenciánkon a közösségi munka (közösségfejlesztés, közösségszervezés) eredményeinek, eredményességének (ad absurdum: mérésének) kérdéseivel foglalkoztunk. Mint ahogy az várható volt, a vélemények és megközelítési módok sokfélék, a szakemberek szerint lehetséges és célravezető megoldások azonban mintha valamelyest egy irányban mutatnának.
 
A konferencia szakmai fókuszának meghatározásakor a támogató – szakember – helyi csoport dimenziót választottuk, talán leginkább annak az igénynek köszönhetően, hogy kezdjük el vége megérteni a projektek különböző szintjein elhelyezkedő, szükségszerűen összekapcsolódó nézőpontokat, szakmai és egyéb érdekeket. Az eredmények, eredményesség, hatások, mérés témakör nem tartozik a közösségfejlesztés slágertémái közé, azonban mind a szakmai igényesség, mind pedig a támogatói elvárások okán foglalkoznunk kell ezzel az, egyelőre hálátlannak tűnő, témával.
 
Vercseg Ilona és Giczey Péter felvezető előadása után a KÖFE Hegyvidéken zajló, 60+ fókuszú szomszédsági programjának, a közösségi alapítványok létrehozásán dolgozó Közös Alapon Program, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, az OSI, a Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjának munkatársai, valamint Dave Beckwith amerikai közösségszervező mondta el szervezeti és személyes tapasztalatait, viszonyulását a témához.
Az előadói ppt-k hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon, a konferenciáról a Parola 2016/1 számában számolunk be részletesen.